Radionica “Općenito o uravnoteženom obroku, važnosti i ljekovitosti namirnica”

Na radionici ćete uz praktičan rad pored vrsnih i iskusnih kuharica uravnoteženih obroka (Vesna Ba, Marina Špehar) dobiti odgovor na pitanja:

  1. Kako pripremiti žitaricu (integralna riža, proso, heljda, ječam, zob, kus-kus, amaranth, quinoja)?
    • kuhani prilog s prženim sjemenkama, pire, popečak, ćevapčići, žitarica pečena u pećnici, salata, kolač
  2. Kako kuhanu mahunarku možemo spremiti (grah, mungo grah, azuki, soja, leća, crvena leća)?
    • kuhani prilog s prženim sjemenkama, popečak, ćevapčići, mahunarka zapečena u pećnici, na salatu, kao kolač, soju kao mlijeko
  3. Priprema jela od tofua
    • prženi tofu, marinirani tofu, pohani tofu, tofu gril, tofu pašteta, tofu preljev, kuglice od tofua, dodatak tofua kod dinstanja
  4. Priprema jela od seitana
    • prženi seitan, marinirani seitan, pohani seitan, seitan gril, dodatak tofua kod dinstanja povrća, gulaš od seitana, seitan ala bolonjez
  5. Priprema povrća
    • dinstano, zapečeno u pećnici, kao umak, kao popečak, pohano, kao fritula, kao preljev
  6. Kako rabiti sjemenke (suncokret, sezam,bučine sjemenke, lan)?
  7. Praktični dio – izrada jednog jelovnika
  8. Kada je uravnoteženi jelovnik bezglutenski?

 

Prvi termin: 11.1. i 12.1., 17:30-20:00 (ukupno trajanje – 5h).
U slučaju većeg broja sudionika organizirati će se dodatni termini, prema zahtjevu moguće i tijekom vikenda.

Broj polaznika je ograničen, 5-7 osoba.
Za vrijeme radionice nema mogućnosti sjedenja.

Cijena radionice – 400 kn.
Za prve radionice mogućnost 50% popusta, više informacija možete dobiti na mail food@harmony.hr

0 odgovora

Ostavi komentar

Želite se uključiti u raspravu?
Slobodno se pridružite!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *